SpillStrategi - Generelt


 

Målsetting

Formålet med ethvert spill bør være å unngå røde tall på resultatlinja, dvs å gå med overskudd.


 

Tilbakebetaling

I fotballtipping, oddsen, bookmaking og totospill kan spilleren benytte kunnskap og strategier som kan gi en forventet tilbakebetaling som er større enn innsatsen.

Å gå med overskudd på fotballtipping er vanskelig, fordi Norsk Tipping kun betaler tilbake 50% av innsatsen i premier. Tilsvarende for Vinneroddsen og Resultatoddsen.

Noe lettere i totospill hvor tilbakebetalingsprosenten varierer fra 50% til 80%, avhengig av spilleform.

For spill på Langoddsen er forholdet et helt annet, idet man her opererer med faste odds. Tippeselskapet må utbetale gevinster i henhold til innsats og odds, selv om den totale gevinstutbetaling skulle overskride det totale innsatsbeløp.

Spill hos internasjonale bookmakere ved bruk av Internett kan øke tilbakebetalingen vesentlig i forhold til å spille i Norge, selv om Norsk Tipping og Norsk Rikstoto mener at denne type spill minst ligger i gråsonen for hva som er tillatt ifølge lovverket.


 

Systemspill

De fleste er enige om at systemspill øker sjansen for gevinst. Men til syvende og sist er det spillerens vurderinger av de ulike spilleobjekter som er avgjørende. Dette gjelder enten man spiller system eller ikke.


 

Siste oppdatering: 18 nov 00


Oppsett og layout: totorank.no